Elintarvikeyritykset
Perustaminen, omavalvonta, Oiva-tarkastukset
Askola
Lapinjärvi
Loviisa
Myrskylä
Pornainen
Porvoo
Pukkila
Sipoo
Elintarvikevalvonta valvoo elintarvikkeiden alkutuotantoa, valmistusta, tuontia ja vientiä, markkinointia, kuljetusta, kaupanpitoa, tarjoilua ja muuta luovutusta. Elintarvikevalvonta valvoo myös elintarvikekontaktimateriaalien valmistusta, maahantuontia ja tukkumyyntiä.
Porvoon ympäristöterveydenhuollon tehtäviin kuuluu elintarvikehuoneistojen valvonta Askolassa, Lapinjärvellä, Loviisassa, Myrskylässä, Pornaisissa, Porvoossa, Pukkilassa ja Sipoossa.
Elintarvikevalvonnan tehtävänä on suojata kuluttajaa elintarvikkeiden aiheuttamilta terveyshaitoilta ja taloudellisilta tappioilta.
Voit ottaa yhteyttä elintarvikevalvontaan, jos esimerkiksi
Ota yhteyttä elintarvikevalvontaan, jos esimerkiksi
Elintarvikealan toimijoiden on varmistuttava, että kaikki niiden vastuulla olevat tuotanto-, jalostus- ja jakeluvaiheet täyttävät elintarvikelainsäädännön vaatimukset.
Elintarvikealan toimijan on tunnettava toimintaansa liittyvät terveysvaarat ja elintarviketurvallisuuden kannalta kriittiset kohdat.
Oiva-raportti on elintarvikehuoneistojen viranomaistarkastuksista saatava, julkistettava asiakirja. Se kertoo kuluttajalle tarkastuksen aikana tehdyistä havainnoista kuten yrityksen hygieenisestä tasosta ja tuotteiden turvallisuudesta.
Ruokaviraston sivuilta löytyy paljon tietoa elintarvikkeista ja elintarvikevalvonnasta
Maa- ja metsätalousministeriön sivuilta löytyy lainsäädäntöluettelo elintarvikelainsäädännöstä