Siirry sisältöön
Porvoon ympäristöterveydenhuolto

Eläinsuojelu

Voit ottaa yhteyttä eläinsuojeluviranomaisiin, jos epäilet, että eläimiä kohdellaan huonosti tai hoidetaan puutteellisesti.

Eläinsuojeluilmoitus

Eläinsuojeluilmoitukset tehdään ensisijaisesti sähköpostitse.

Valvontaeläinlääkäreiden puhelinaika on arkisin klo 9.00-10.00. Kiireellisissä tapauksissa virka-ajan aikana, jätä viesti puhelinvastaajaan.

Hätätapauksessa virka-ajan ulkopuolella voit olla yhteydessä päivystävään eläinlääkäriin tai poliisiin. Hätätapauksella tarkoitetaan eläimen välitöntä hengenvaaraa.

Ilmoituksen tulee sisältää seuraavat asiat:

  • kohteen tarkka osoite
  • kohteen nimi ja puhelinnumero (jos ovat tiedossa)
  • lyhyt kuvaus tilanteesta

Eläinsuojeluilmoituksen tekijän yhteystietoja käsitellään luottamuksellisina, eikä niitä luovuteta ilmoituksen kohteelle.

Koirien haukkuminen, eläinkauppaan liittyvät kiistat ja muille ihmisille haittaa aiheuttavat asiat eivät kuulu eläinsuojeluvalvonnan piiriin. Järjestysongelmissa tulisi ensisijaisesti pyrkiä itse sopimaan asia häiriön aiheuttajan tai taloyhtiön kanssa. Jos eläimestä aiheutuu välitöntä vaaraa ihmisille, ottakaa yhteys poliisiin.

Eläinsuojelutarkastus

Eläinsuojeluasioissa toimivaltaisia viranomaisia ovat valvontaeläinlääkäri, kaupungineläinlääkärit sekä poliisi, joilla kaikilla on lakiin perustuva oikeus suorittaa eläinsuojelutarkastus.

Tarkastukset tehdään kiireellisyysjärjestyksessä.

Eläinsuojelutyön tavoitteena on varmistaa eläinten hyvä kohtelu ja valvoa eläintenpidon lainmukaisuutta. Eläinsuojeluvalvonta perustuu eläinsuojelulakiin (247/1996), sekä kyseisen lain nojalla annettuihin asetuksiin ja päätöksiin.