Hoppa till innehåll
Borgå miljöhälsovård

Klingande konsthuset presenterar sig i april på Konstfabriken

Borgånejdens musikinstitut och konstskolan arrangerar det traditionella evenemanget Klingande konsthuset på lördag 15.4.2023 kl. 10–14 på onstfabriken.

Pianonsoittoa.

I konsthuset får du bekanta dig mångsidigt med musikinstitutets och konstskolans verksamhet. Konstskolan arrangerar en konstverkstad och musikinstitutets verksamhet presenteras på många sätt: för de minsta i familjen ordnas det musikstunder, i Hop in-instrumentproven kan du bekanta dig med gitarr, ukulele, fiol och piano, till exempel med en kompis eller den egna föräldern.
Du kan boka dig en 15 minuter lång avgiftsfri minisånglektion på musikinstitutets webbsida. Till-sammans med läraren kan du bekanta dig med din röst och ditt tonläge.
I nedre vestibulen inleds dagen fartfyllt av en dragspelsorkester. Även en gitarrorkester, kantele- och harpgrupper och Suzuki-fiolgrupper uppträder på scenen. På Hop in stage spelar unga musi-ker lunchmusik.
I Fabrikssalen uppträder stråk- och blåsorkestrar med sina instrument. Pop&Jazz-undervisningen börjar kl. 13.
I nedre vestibulen finns det ett informationsställe där du får information om studier och tjänster. I anslutning till informationsstället finns det också ett anmälningsställe där du kan anmäla dig i musikinstitutets och konstskolans studier läsåret 2023–2024 och i sommarverksamheten.
Ett närmare schema för dagen finns på adressen https://porvoonseudunmusiikkiopisto.fi/sv/
Varmt välkommen att ta dig en titt! Klingande konsthuset har fritt inträde.