Hoppa till innehåll
Borgå miljöhälsovård

Information om kakor

Vad är kakor?

Kakor är små, för användaren osynliga textfiler som webbplatserna kan använda för att förbättra användarupplevelsen.

Vi använder kakor för att anpassa det innehåll och de reklamer som vi erbjuder, stödja egenskaper i sociala medier och analysera antalet besökare. Dessutom delar vi information om hur du använder vår webbplats med våra samarbetspartner på sociala medier samt inom reklam- och analysbranschen. Våra samarbetspartner kan kombinera dessa uppgifter med andra uppgifter som du har gett dem eller som har samlats in när du har använt deras tjänster.

Enligt lagen kan vi spara kakor på din enhet om det är absolut nödvändigt för webbplatsens funktion. Vi behöver ditt samtycke för alla typer av kakor.

Den här webbplatsen använder olika typer av kakor. En del av dem har placerats på webbplatsen av de tredjepartstjänster vi använder oss av.

Kakorna lagras i anslutning till filer som webbläsaren använder. En del av kakorna används under sessionen, en del längre. Kakorna orsakar ingen skada på maskinen du använder.
I nedre vänstra hörnet på sidorna finns en ikon med bilden av en kaka, genom att klicka på den kan man godkänna eller neka användningen av kakor.

Olika kakor för olika syften

  • Nödvändiga kakor säkerställer att webbplatsen fungerar på önskat sätt.
  • Funktionella kakor förbättrar webbplatsens funktion t.ex. genom att komma ihåg val som du tidigare har gjort, t.ex. webbplatsens språk. Du ser också kartor och kan använda chattboten.
  • Med hjälp av kakor som tar fram information om dina preferenser sparar webbplatsen uppgifter som ändrar webbplatsens beteende och utseende, såsom språkval eller användarens position.
  • Statistikkakor hjälper webbplatsens tillhandahållare att förstå hur användarna samverkar med webbplatsen genom att samla in och rapportera information anonymt.
  • Marknadsföringskakor används på webbplatsen för att följa upp besökarna. Målet är att visa reklamer som är lämpliga och intressanta för enskilda användare samt på så vis är värdefullare för de som publicerat dem och för tredjepartsannonsörer.
  • Oklassificerade kakor är kakor som vi som bäst klassificerar tillsammans med tillhandahållare av enskilda kakor.

Vad händer om jag blockerar kakor?

Om du blockerar lagring av alla kakor eller tar bort dem, fungerar några funktioner på vår webbplats nödvändigtvis inte rätt. Webbläsaren som används måste också godkänna användning av kakor. Om du blockerar användandet av kakor, leder det till att tjänstens alla funktioner inte går att använda.

Om du inte vill ta emot kakor, kan du förbjuda användningen av kakor. Om du vill kan du också ändra inställningarna i din webbläsare så, att du får ett meddelande alltid när kakor ska sändas till din apparat. Se närmare uppgifter på din webbläsares anvisningar. Observera att dina val gäller en webbläsare. Du behöver alltså göra behövliga val separat med varje webbläsare som du använder.

Kakor som används på denna webbplats

Nödvändiga och funktionella kakor

Exempel på kakor som används på denna webbplats:

  • Publikationssystemet: Systemet minns ditt språkval.
  • Kartta.porvoo.fi: Du ser stadens kartor som är inbyggda på webbsidan.

Statistikkakor

Vi använder både Google och Snoobi Analytics på våra sidor för analysera besökarstatistik på vår webbplats.

Dessa kakor samlar anonyma data för analysering. Med hjälp av besökarstatistiken samlar vi statistik t.ex. om webbplatsens besökarantal och populäraste innehåll. Den samlade datan innehåller bl.a. besökets längd, nya och återvändande besökare samt via vilken källa besökaren har kommit till webbplatsen, t.ex. sökmotor, länk eller direkt datatrafik.

Marknadsföringskakor

Vi använder också kakor med hjälp av vilka vi kan rikta vår egen marknadsföring och marknadsföring från utvalda tredje parter på webbplatser utanför tjänsten t.ex. enligt vad du har sökt eller vilka sidor du har tittat på i tjänsten. Dessa kakor levereras ofta av en pålitlig tredje part, t.ex Google maps, Youtube, Vimeo, Facebook och Yandex.