Livsmedelsföretag
Grundande av företag, egenkontroll, Oiva-inspektioner
Askola
Borgnäs
Borgå
Lappträsk
Lovisa
Mörskom
Pukkila
Sibbo
Livsmedelstillsynen övervakar livsmedlens primärproduktion, tillverkning, import och export, marknadsföring, transport, förvaring i butiker, servering och övrig överlåtelse. Livsmedelstillsynen övervakar även tillverkning och import av samt partihandel med livsmedelskontaktmaterial.
Miljöhälsovården i Borgå har som uppgift att övervaka livsmedelslokaler i Askola, Borgnäs, Borgå, Lappträsk, Lovisa, Mörskom, Pukkila och Sibbo.
Livsmedelstillsynens uppgift är att skydda konsumenten mot sanitära olägenheter orsakade av livsmedel och ekonomiska förluster.
Du kan kontakta livsmedelstillsynen till exempel
Kontakta livsmedelstillsynen till exempel om
Aktörerna inom livsmedelsbranschen ska försäkra sig om att alla produktions-, förädlings-, och distributionsskeden uppfyller kraven i livsmedelslagstiftningen. Aktörerna inom livsmedelsbranschen ska känna till hälsoriskerna i sin verksamhet och de kritiska punkterna med tanke på livsmedelssäkerheten.
Oiva-rapporten är en handling som offentliggörs och berättar om myndighetsinspektioner av livsmedelslokaler. Den berättar för konsumenten vilka observationer som gjorts under inspektionerna, såsom företagets hygieniska nivå och produkternas säkerhet.
På Livsmedelsverkets webbplats finns mycket information om livsmedel och livsmedelstillsyn.
På jord- och skogsbruksministeriets webbplats finns en förteckning över livsmedelslagstiftningen.