Siirry sisältöön
Porvoon ympäristöterveydenhuolto

Vähäriskisestä elintarvikemyynnistä tai tarjoilusta ei tarvitse tehdä ilmoitusta, kun toimija on yksityishenkilö, toiminta on vähäistä muun toiminnan ohessa tapahtuvaa tai toimintaa ei voida pitää elinkeinon harjoittamisena.

Tällaisia toimintoja ovat esimerkiksi yksityishenkilöiden, seurakuntien, urheiluseurojen tai harrastekerhojen vähäinen elintarvikkeiden myynti tai tarjoilu, kuten kahvitarjoilu tai pullan ja pikkuleipien tarjoilu.

Laajemmasta yksityishenkilön tilapäisestä ruoan valmistuksesta, tarjoilusta ja myynnistä lisää pop up -ravintolatoiminta -sivulla.

Vaikka pakkausmerkintävelvoite ei koske vähäistä myyntiä ja tarjoilua, Ruokavirasto ohjeistaa, että kuluttajien riittävän tiedon saamiseksi pakatuissa tuotteista ilmoitettaisiin vähintään elintarvikkeen nimi, allergioita ja intoleransseja aiheuttavat aineet ja tuotteet (elintarviketietoasetuksen liite II), sisällön määrä ja valmistuspäivä. Pakkaamattomista tuotteista tulisi ilmoittaa allergioita ja intoleransseja aiheuttavat aineet ja tuotteet.